искам да попитам къде се намират датчиците или сензорите за аербега някъде отпред ще са ама къде.Днес намерих една букса с 2 кабела на нея в десния калник докато развъртах бронята а от известно време когато изключа пасажерския бег лампата не светва тя май и на двата спря да свети на какво може да се дължи на диагностики не ми дава грешки нищо
Известие
Collapse
No announcement yet.
датчик аербег
Collapse
X
-
Аз не съм чувал да има датчици за еърбег, принципно централата я върши тази работа. Щом ти е светнала веднъж лампата значи има записани грешки, само ми е интересно как е изгаснала, щото по принцип светне ли един път докато не се оправи и изчисти грешката няма угасване. Ако искаш смеси си диагностика или ми звънни по телефона да видим дали няма да измислим нещо.
пс Ако не се лъжа трябваше да има нещо в седялката или коланите, на повечето автомобили (поне тези на които знам със сигурност)без колан не се отваря еърбега.Last edited by mirchozo; d.m.y г., 21:17.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Какви датчици за еърбеци? За какво се ползват въобще? Има по един кантар под всяка седалка и това е. Иначе в самата централа има един датчик, който представлява една съчма, която при удар прескава, прави контакт и това е. За какво са тия датчици?Alfa Romeo 156 2.0 '99 Selespeed
ALFA- Always Looking For Assistance
Comment
-
Еми те тези грешки не се появяват ей тъй от нищото, щом са записани значи има някаква причина (проблем) която трябва да се отстрани.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Comment
-
На шофьорската седалка незнам дали има "кантарче", но на пасажерската има. Загледайте се когато седне някой на пасажерското място и започва да мига жълта лампа в ляво на километража. И май ако не отчете тежест на седалката, при удар не гърми еърбега(пасажерския). А това с постоянното светене, доколкото знам е нещо като фабричен дефект (така са ми казвали) на централата. И след препрограмиране май се оправяло.
Comment
-
Здравейте ! Моят проблем е подобен . Както си карам ми светват еъебега , АБС и ръчната . връщам ключа , паля отново и проблема го няма . Незнам дали е като мина през неравност или нещо друго .ходих на диагностика иии оня мрън мрън нищо не ми каза . Моля за помощ ! Мерси предварително .
147 ; 77kw ; 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от KaloianIvanov Покажи съобщениеЗдравейте ! Моят проблем е подобен . Както си карам ми светват еъебега , АБС и ръчната . връщам ключа , паля отново и проблема го няма . Незнам дали е като мина през неравност или нещо друго .ходих на диагностика иии оня мрън мрън нищо не ми каза . Моля за помощ ! Мерси предварително .
147 ; 77kw ; 2001но си трябва бая ровене и читава диагностика
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Като заначало отиваш на диагностика за да видят кой е проблемния датчик, ако проблема пак се появи махаш буксата дето е в подкалника и запояваш кабелите като спазваш цвета и ползваш термосвиваема шлаухка. Естествено ако нямаш хабер какво правиш се обърни към жичкаджия. Ако и това не помогне си взимаш един нов датчик (втора употреба) и го сменяш пак със запояване щото вече от по-горната интервенция си отрязъл буксичката. УСПЕХ!Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Comment
Comment